Nikon von Skandinavika

Nikon von Skandinavika f. 06.05 2013

Pat’s ottende hanhund, Nikon, er hentet i Tyskland. Hans mor er Finny von der Schiffslache og hans far er Gustav von Skandinavika. Nikon er nøje udvalgt efter at have set flere af hans halvsøskende og efter den personlig kendskab jeg har, som hundemassør, til hans far og bedstefar. Nikon står nu, lige netop tre år gammel med sin IPO3 prøve, en avlskåring med beundringsværdig gruppe C og store rosende ord om hans væsen og har AD/HD 0/A. Nikon har næsten været for nem at træne. Han er lynende intelligent og utrolig lærenem, men har været sent udviklet og derfor går han til stadighed under øgenavnet “Hundehvalpen”. Prøverne er pæne: IPO1 DM:282, IPO2 KM: 281, IPO3:282 Han opnåede desværre ikke at kvalificere sig til DM i 2016, men blev inviteret til at være prøvehund den første dag og klarede sig super! Han blev udtaget til DM 2017 ved udtagelsen i kreds 14 i oktober 2016 med 269p. Han blev kredsmester i november med 289p, bedste a med 98p og bedste c med 96p.

Vores debut i DM verdenen (DKK IPO3 DM 2017) var ikke en udpræget succes. Han fik 0 på sporet og jeg aner ikke hvad der var galt! Lydighed gik fint, bortset for fremadsendelsen, hvor han valgte at rejse sig og løbe videre, så øvelsen gik i nul! Ellers havde han fået SG. Han fik 87 i gruppe C og jeg tager gerne de 5 points på min kappe. Her kan I se modprøven. 

Vil du se hans lydighed og C i uddrag, kan du klik her. Youtube

Sch IPO3 DM på Svogerslev stadion var heller ikke en succes. Sporet drillede igen, men denne gang startede han super, fik F for de to første langsider og første ganstand og SG for første vinkel. Så blev det for svært for knægten, men han kæmpede bravt. Vi blev blæst af i sidste knæk med 62 points. Havde han blot taget anden genstand hvade vi bestået sporet.  Vi må træne videre. Lydighed gik godt med 91 points og Fortrinlig for alle tre apportøvelser!!!!! Ved præmieoverrækkelsen fik jeg faktisk at vide, at havde vi bestået sporet, så havde han fået pokalen for bedste apportering!!!! Et fint plaster på såret. I gruppe C fik han 92 points, og jeg var virkelig stolt af ham. Han føltes dejligt i hånden og var mega effektiv! Vi har fået mange positive kommentarer på vores præstation. 

Hans B og C kan ses på hans profil på working dog.